Vrouw zijn

Als vrouw ben je een wezen met een enorme creatieve energie. Deze creatieve energie is gekoppeld aan het vrouwenlichaam en maakt het vrouw zijn uniek. De weekends Vrouw Zijn nodigen vrouwen uit om dit wezenlijke aspect van zichzelf in vrijheid te onderzoeken.

Gedurende beide weekends staat het vieren van vrouw zijn centraal en loopt het thema verbinding als een rode draad door het programma. Wat is het voor jou om vrouw te zijn en kun je er helemaal in gaan staan? Welke verbinding heb je met jezelf als vrouw, je lichaam, je eigenheid, met andere vrouwen?

 

Vrouw Zijn

Het eerste weekend geeft ruimte aan jouw persoonlijke verhaal: je geschiedenis, de overlevering (voorouderlijn), wat je hebt meegekregen over vrouw zijn en jouw reactie hierop. Hoe ervaar je jezelf en andere vrouwen? In hoeverre leef je de vrouw die je bent? Het helen van oude patronen die niet meer passen en van pijn die we hebben opgelopen krijgt een belangrijke plek in dit weekend.
Tijdens het tweede weekend richten we ons meer op de universele kant van de vrouwelijke energie en hoe dit gestalte krijgt in ons leven als vrouw. We besteden aandacht aan grote (archetypische) thema’s die van oudsher verbonden zijn met vrouwelijke energie. Deze thema’s, zoals bijvoorbeeld: scheppende kracht, zusterschap, intuïtieve wijsheid, zorg (voor de gemeenschap) en healing, worden o.a. vertaald in de diversiteit aan Godinnen uit verschillende culturen. Dit weekend biedt ruimte aan Vrijheid: hoeveel vrijheid ken je in je vrouw zijn? En wat als er (meer) vrijheid gaat stromen als het gaat om je emoties, spiritualiteit, seksualiteit, lichaam?

Twee weekenden voor onderzoek, herwaardering, verbinding en innemen van eigen ruimte, en waarin we gebruik maken van de kracht van vrouwen bij en met elkaar.

In de veiligheid die door een ieder gecreëerd wordt ontstaat ruimte om eigen patronen in relatie tot vrouw zijn aan te kijken. Via visualisatie, meditatie, gesprek en lichaamswerk nemen we je mee op ontdekkingsreis naar het genieten van je vrouwelijke kracht en je eigen unieke vorm van vrouw zijn.

Twee weekends:
Najaar 2020
Docent: Anna Drenth
Kosten: € 420,-

 

Ik wil mij aanmelden

   

Terug naar aanbod

"Wel eens een steentje in het water gegooid? Als je de kern raakt ontstaat een beweging van binnen naar buiten."
Er is een verlangen de beweging telkens opnieuw aan te zetten. De omgeving kan niet anders dan reageren.