yu

Studio OmZin

Sinds juni van 2019 mag Maarten zich officieel stemacteur noemen. Daarmee is een jarenlange wens in vervulling gegaan. De docenten van de opleiding typeren zijn stem als volgt:

Je hebt een heel eigen stijl en je goed ontwikkeld in het stemacteren! Jouw stemprofiel is betrouwbaar, sympathiek, boeiend en geëngageerd.
De technieken in dynamiek (timing en melodie), lichaamstaal en expressie zijn heel goed. Ook heb je veel feeling voor tekstinterpretatie en spel/drama.
Soms klink je wat gedecideerd maar dat maakt het ook wel weer een beetje chique.
Je bent gedreven, hebt durf en je bent goed regisseerbaar. 

Wat de mogelijkheden zijn? Natuurlijk het inspreken van een meditatie of aandachtsoefening. Maar ook: luisterboeken, commercials,voice over bij documentaires, bedrijfsfilms of animaties, karakters van tekenfilms, blogs etc.

Lees meer »

Het Gevoelsorkest

Het gevoelsorkest bestaat uit 43 kaartjes die verschillende gevoelens en emoties in beeld brengen. Een boek begeleid het orkest in achtergronden en werkvormen.

Het basisidee is om een ervaren gevoel of emotie je voor te stellen als een lid van je gevoelsorkest. Het is een groot(s) orkest en kent dus veel leden. Door de leden van het orkest een plaats te geven ontstaat er een beeld van je gevoelens en emoties en hun onderlinge verhouding.

Het orkest wordt geleverd in een metalen doosje, waarin naast de kaartjes ook een korte handleiding. Het boek is apart verkrijgbaar. Het Gevoelsorkest is inzetbaar voor alle leeftijden.

Basistraining Gevoelsorkest: zaterdag 8 februari
Vervolgtraining Gevoelsorkest: vrijdag 20 maart
Locatie: OmZin Borne
TIjd: 10.00 – 17.00 uur
Kosten: € 110,- per dag

De basistraining laat je kennismaken met deze manier van werken. Uiteraard ga je ook aan het werk met je eigen gevoelsorkest. Hoe zit dat in elkaar en wat gebeurt er allemaal? Door achtergrondinformatie, oefening en uitwisseling te combineren leer je hoe je dit orkest kunt gebruiken voor jezelf en als begeleider van een ander. We behandelen verschillende mogelijke werkvormen en de toepassing daarvan in jouw context.
De vervolgtraining gaat dieper in op complexere werkvormen, contact tijdens het werken, achterliggende theorieën en de begeleidersrol. Ook ervaringen van deelnemers krijgen aandacht.

Onderaan deze pagina vind je informatie over de bestelwijze van boek en orkest.

Lees meer »

Basisopleiding Intuïtieve Ontwikkeling

Essentie: door het volgen van de lessen intuïtieve ontwikkeling in de basisopleiding maak je kennis met je energiehuishouding en leer je meer over de eigenheid van je intuïtie. Hierdoor komt een proces op gang waardoor er meer ruimte ontstaat om helder te krijgen wie jij in wezen bent. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen proces en gebruik te maken van onze begeleiding krijg je meer zicht op je functioneren, inzichten en ontwikkeling.

De volgende basisopleiding start met het weekend van 3, 4 en 5 april. Vervolgens 10 lessen op vrijdagochtend van 10 april tot en met 26 juni. Vakantie op 1, 8 en 22 mei.

Deel 2 van de basisopleiding begint met een dag op zaterdag 11 april. Vervolgens 10 lessen op dinsdagavond van 14 april tot en met 30 juni. Zondag 14 juni is ook een lesdag. Vakantie op 28 april en 4 mei.

Lees meer »

Healingopleiding

Iedereen heeft een zelfhelend vermogen. Dit vermogen krijgt optimaal ruimte als het wezen en het lichaam in vrijheid verbonden zijn. Het leren kennen van je healingenergie en bewustzijn opbouwen over je eigen energiesysteem vormen de basis van onze healingopleiding.

Module 2 start op donderdagavond 9 januari en loopt tot en met 26 maart. Op zaterdag 1 februari is er de hele dag les.

Het weekend In Verbinding maakt deel uit van deze module en vindt plaats op 28 en 29 februari & 1 maart.

Module 3
Data:             10 donderdagavonden van 9 april tot en met 2 juli
Hele zondag: 7 juni
weekend: 26, 27 en 28 juni
zondag: 5 juli (afstuderen)
Vakantie: 30 april, 7 en 21 mei

Lees meer »

In Verbinding (Contact Course)

Deze workshop van 2 ½ dag geeft je een opeenvolging van specifieke oefeningen lichaamswerk die tot doel hebben om:
*het contact met jezelf te verdiepen
*helderheid te geven over hoe het komt dat je dit contact (soms) met moeite kon of kunt maken
*je lichaam vanuit het nu te beleven

De workshop is toegankelijk voor iedereen die een dieper contact met zichzelf wil verwezenlijken.Theorie, demonstraties en lichaamswerk wisselen elkaar af. Deze workshop verrijkt iedere vorm van persoonlijke en professionele ontwikkeling, voegt eraan toe.

Weekend 28 en 29 februari & 1 maart 2020

Lees meer »

Inner Sound Stemvorken

De stemvork is ontwikkeld om 1 enkele frequentie van klank te geven, een pure klank. De precisie van de stemvorken maakt ze ideaal toepasbaar in klanktherapie, waarbij het menselijk vermogen om te resoneren op trilling wordt gebruikt.

Arden en Jack Wilken hebben een specifieke serie van 13 stemvorken ontwikkeld, die in reine kwinten gestemd zijn. Deze stemvorken worden nadat ze in trilling zijn gebracht, direct bij de oren gehouden. Het gebruik van de stemvorken geeft een bewust ingezette golf van expansie en samentrekking door het hele lichaam. Dit doet zich voor op alle niveaus, zodat het lichaam zich op een zeer diep niveau ontspant. Deze ontspanning helpt het lichaam zich te herstellen, zodat de energiehuishouding opnieuw balans kan vinden en zich kan verbinden met het hele lichaam.

Inner Sound Stemvorken zijn zeer effectief bij: stressregulering, meditatie, verbeteren van gezondheid en ontspanning. De toepassing van stemvorken is eenvoudig en het is gemakkelijk te leren hoe je ze kunt gebruiken. Het effect is direct merkbaar en blijvend van aard. De Inner Sound stemvorken kunnen zowel voor professioneel als persoonlijk gebruik worden ingezet, zowel voor volwassenen als kinderen.

De basistraining Stemvorken Inner Sound vindt plaats op 3 en 4 april, beide dagen van 10.00 – 17.00 uur. Kosten: € 225,- Een set van 13 stemvorken kost  momenteel 690,-
De vervolgtraining is nog niet gepland.

Lees meer »

Reading en kernreflectie

Reading en kernreflectie (zijnsgericht coachen) – een prachtige aanvulling om
– te ervaren wat het betekent om telkens weer vanuit je kern te werken met jezelf en de ander
– te ontdekken welke kwaliteiten je bij je draagt
– te onderzoeken welke taal bij jou past om contact te verdiepen
– hedendaagse inzichten tot je te nemen vanuit de positieve psychologie
– te gaan zien waardoor je het contact met je wezen, je kern creëert of verliest

Achtergrond en inhoud
Tijdens een reading gebruik je taal. Taal die voortkomt uit je helderheid en de afstemming met jezelf en het wezen van de readee. De taal die je gebruikt beïnvloedt het verloop van de ontmoeting die je met de readee hebt en de vormgeving van de reading. Hoe kun je al vanaf het moment dat de readee binnenkomt je taal zo inzetten dat je wezenlijk contact maakt?

Kernreflectie beoogt in wezen hetzelfde als een reading: hoe maak je contact met je kern om van daaruit vorm te geven aan wie je bent in de wereld waar je leeft. Kernreflectie benut taal die raakt aan de wezenlijkheid van de persoon. Als je daarmee in contact bent, hoe kijk je dan naar jezelf en de wereld om je heen. Welke mogelijkheden zie je dan?

De verbinding van reading en kernreflectie is krachtig omdat we tijdens een reading vanuit ons HALLO contact maken met het wezen. Kernreflectie geeft je taal om heel dichtbij het wezenlijke van jezelf en de ander te komen en te zijn. Taal om te beschrijven waar de innerlijke kracht en essentiële wil vandaan komt. Wat stimuleert om daar vorm aan te geven en wat belemmert er? En….. als ik contact maak met een essentie in mezelf, welke fysieke signalen zijn er dan, hoe neem ik dat fysiek waar?

Ervaringen van deelnemers
– dit weekend heeft gegeven dat ik tijdens een reading sneller tot de kern kom
– ik ben duidelijker over de plek die ik inneem
– ik heb dit weekend telkens direct en wezenlijk contact met mezelf en de ander ervaren
– door dit weekend kan ik makkelijker in het nu blijven en van daaruit lezen
– het is zo mooi dat je ook kwaliteiten kunt benoemen door lichaamssignalen waar te nemen
– het weekend heeft me taal gegeven die het contact met mezelf en de readee versterkt , verheldert
– het is goed om te zien welke kwaliteiten ik heb en hoe ik daar contact mee kan maken

Reading en kernreflectie
Doelgroep: readers en readers in opleiding
Data:                    weekend 17, 18 en 19 januari 2020
Kosten:                € 225,-
Docent:                Maarten Haalboom

Lees meer »

De Alchemie van het Presenteren

Als je inhoud echt belangrijk vindt, móet 80% van je aandacht naar de vorm gaan. Er is een reden waarom we persoonlijke ervaringen, films, gebeurtenissen die ons raken veel beter onthouden dan cijfers, lijstjes en woorden. Emotie is de beste informatiedrager die we kennen. Als je inhoud omzet en beeld en beleving garandeer je dat het lang blijft hangen en er meer over wordt gepraat.

George Parker neemt je mee om de vorm te vinden die  bij jou past! De enige presentatie die werkt is dat waar jij je aan kunt verbinden.George verstaat de kunst je daar naartoe te begeleiden. Of je nu een nieuwe klant spreekt, een groep toespreekt of een vergadering leidt……….. hoe zorg jij ervoor dat de ander ’s avonds thuis vertelt wat jij hebt neergezet?

Volgende masterclass: dinsdag 7 april

Lees meer »

Kracht en Zijn

In oktober 2020 start OmZin met een opleiding voor readers die hun werk willen verbreden of verdiepen. We bieden je een originele en diepgaande opleiding aan waarmee je je rol als begeleider en coach krachtig kunt ontwikkelen. Zo krijg je een arsenaal aan mogelijkheden om de inhoud van een reading zo te begeleiden dat de readee stappen zet in groei en wezenlijke verandering, het eigen pad loopt. Door deze opleiding ontwikkel je de vaardigheden in relatie tot je eigen wezenlijkheid, waardoor ook je readingniveau in beweging komt.

Voorlichting en kennismaking
Binnenkort plannen we een datum.

Deze opleiding staat open voor iedereen die binnen OmZin of een collega instituut een opleiding heeft gevolgd of volgt.

Uitdagend, rijk en professioneel.

Lees meer »

Vrouw Zijn

Als vrouw ben je een wezen met een enorme creatieve energie. Deze creatieve energie is gekoppeld aan het vrouwenlichaam en maakt het vrouw zijn uniek. De weekends Vrouw Zijn nodigen vrouwen uit om dit wezenlijke aspect van zichzelf in vrijheid te onderzoeken.

Gedurende beide weekends staat het vieren van vrouw zijn centraal en loopt het thema verbinding als een rode draad door het programma. Wat is het voor jou om vrouw te zijn en kun je er helemaal in gaan staan? Welke verbinding heb je met jezelf als vrouw, je lichaam, je eigenheid, met andere vrouwen?

 

Lees meer »

Organisatiereading

We zeggen wel eens: ‘Er zit zoveel energie in dit bedrijf!’ Daar bedoelen we dan mee dat het borrelt en bruist, dat mensen afgestemd zijn op de bedoeling die het bedrijf heeft en zich daar goed bij voelen, dat er een gezonde cultuur heerst etc.
Het komt ook voor dat die energie er niet (meer) in zit. Wat is er dan aan de hand?

Een organisatiereading geeft woorden aan die energie en daarmee ontstaat een helder beeld over hoe het in de organisatie gaat, wat er speelt aan de oppervlakte, maar ook wat meer verborgen. Of het nu om een eenmanszaak of een grotere onderneming gaat, tijdens een organisatiereading komt duidelijk naar voren welke thema’s er spelen, waar de energie stroomt en waar die stagneert of tegendraads is. Hoe is alles met elkaar verbonden? Wat zijn de oorzaken voor het borrelen of stagneren? welke patronen spelen er?

Rinske Hofman en Maarten Haalboom zijn zeer ervaren in het kijken naar en begeleiden van organisaties in hun ontwikkeling. Met kennis van zaken zien zij kans om tijdens een organisatiereading neer te zetten wat er speelt en waar de drive van de organisatie zit. Rinske en Maarten vullen elkaar aan in hun zienswijze en benadering, waardoor een breed perspectief aan informatie ontstaat.

 

Lees meer »

Sound & the Sexual Energy

OmZin nodigt mensen uit hun energie beter te leren kennen en er meer beheer over te nemen. Anders gezegd: kom meer in je levenskracht en enthousiasme en geef van daaruit vorm aan je leven. Jouw levenskracht, je vermogen om te creëren, het leven te leven in overeenstemming met je oorspronkelijkheid. Je seksuele energie is daarmee verweven.

De vraag die naar voren komt is: hoe vrij is die energie, waar stroomt het, waar blokkeert het, hoe gebruik je het om vorm te geven aan je leven en eigenheid? Welk effect heeft het op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? Op welke manier herken je in je levenskracht ook je seksualiteit?

Lees meer »

Stilstaan bij verlies

Deze dag is bedoeld voor ieder die een verlies heeft meegemaakt en daar aandacht aan wil geven. Het kan gaan om verlies van een dierbaar iemand aan de dood, verlies van een relatie of een vriendschap, een groep, werk, een woonplek, een levensfase, gezondheid, een huisdier…
Soms komt dit verlies plotseling, soms ontstaat het geleidelijk, soms is het een gevolg van keuzes die je maakt. Een verlies kan een grote impact hebben, en vaak komen er grote levensvragen op.

Voor 2020 is er nog geen datum gepland.

Lees meer »

Readingopleiding

Essentie: Iedereen bezit het vermogen om waar te nemen. Tijdens de readingopleiding leer je bewust gebruik te maken van de verschillende antennes waarmee je informatie oppikt (bijvoorbeeld weten, voelen, horen, zien, ruiken) en dit in woorden te benoemen.
De ervaring leert dat onze readingopleiding een intensief reflectieproces is, waarin je steeds meer contact maakt met je innerlijk potentieel. De opleiding duurt 2 jaar.

De huidige readinggroep heeft les op woensdagavond. Voor readers die eerder een opleiding hebben gevolgd is het mogelijk om aan te haken voor verbreding en verdieping. Vraag naar de voorwaarden.

Er start een nieuwe groep in september 2020. Interesse? Neem contact met ons op.

Lees meer »

Readers in Ontwikkeling (RIO)

Readers in Ontwikkeling is een groep afgestudeerde readers die met elkaar de ontwikkeling als reader willen onderhouden en verdiepen. Door dat iedereen bijdraagt aan de activiteiten ontstaat een levend geheel waarin iedereen uitgedaagd wordt stappen als reader te zetten. Samen stromen, elkaar ondersteunen met readings en healings, themabijeenkomsten etc., het maakt deel uit van de activiteiten. Daarnaast doen readers een broep op elkaar als er specifieke aandachtsgebieden zijn waarin ondersteuning gewenst is.
OmZin faciliteert deze groep, stelt haar ruimte beschikbaar en biedt, naast het eigen programma van de groep, verdiepende workshops aan. Tevens profiteert iedereen van RIO van kortingen op het aanbod van OmZin.
RIO staat open voor iedereen die bij OmZin of elders een readingopleiding heeft afgerond.

Lees meer »

Medische basiskennis

Tijdens diverse vormen van begeleiding van mensen, waaronder reading en healing, komen er aspecten van gezondheid en functioneren van het lichaam naar voren. Door kennis te hebben van deze ook medische kant van wat je tegenkomt en vragen die cliënten kunnen stellen, is het zeer ondersteunend in basis medische kennis in huis te hebben.

Lees meer »

Volwassenen

Binnen OmZin bestaat ruime ervaring met het begeleiden van individuen en groepen, waardoor persoonlijke begeleiding en teamcoaching in allerlei vormen vorm krijgen. Net als in de groepslessen zijn we ook in dit soort trajecten op zoek naar ieders kracht en kwaliteit. Vanuit die basis onderzoeken we hoe deze aanwezige kwaliteiten ingezet kunnen worden, mede in relatie tot het doel van de begeleiding en training. Authenticiteit en zingevind zijn belangrijke kernwaarden.

Authentiek ben je als je actie weet te integreren in je persoonlijke identiteit (Quinn)

 

Lees meer »

Mannen in beweging

Man zijn is een heel eigen en ook weer universeel iets. Er schuilt een enorme kracht in iedere man, waarbij ieder uniek is. Deze workshop geeft ruimte om de essentie van je man zijn te onderzoeken, te ontdekken en te verhelderen. Wat is hierin boeiend voor jou en hoe pak je dat op?

Lees meer »

Krachtgericht leren

Basistraining kernreflectie – krachtgericht leren in Borne

Aanleiding en doel
Kernreflectie communicatieve benadering die op zoek is naar de kracht van waaruit leren ontstaat. Door actief op zoek te gaan naar kernkwaliteiten (character strenghts) van zowel jezelf, leerlingen als collega’s ontstaat contact dat leidt tot leren dat van binnenuit komt. Dit leren vindt zowel plaats op het gebied van cognitieve, creatieve, emotionele en sociale gebieden. De benadering is mede gebaseerd op de uitgangspunten van de positieve psychologie.

Inrichting
3 dagdelen waarin de volgende elementen aangereikt en geoefend worden in combinatie met theoretische achtergronden: kernkwaliteiten, kernfeedback, liften, idealen, belemmeringen. Onderdeel van deze basistraining is een individuele coaching in de eigen context door een van de trainers.

Data
*19 september van 14.30 – 17.30 uur
*5 oktober van 16.00 – 20.00 uur
*6 december van 14.30 – 17.30

Ontstaan
Deze training is gepland vanwege het feit dat nieuwe leerkrachten van basisschool Beekpark en ’t Prima in Borne geschoold dienen te worden in de basisprincipes van  genoemde benadering. Hierdoor is er een groep ontstaan en daarin is ruimte voor nog 4 deelnemers. Hierdoor kun je je oriënteren op de effecten die het toepassen van deze benadering heeft op een team, leerlingen en ouders.l

Trainers
De training wordt verzorgd door Tiemen Zijlstra en Maarten Haalboom

Kosten
Basistraining kernreflectie, per persoon     €             500,-
OmZin is voor deze dienstverlening vrijgesteld van BTW.

 

Lees meer »

Begeleid Veranderen

Begeleid Veranderen zoekt naar de uitgangspunten die binnen de organisatie bindend zijn om van daaruit veranderingen te bewerkstelligen. Die verandering kan vragen om kennis, training, coaching, sturing, management. We erkennen het gegeven dat ontwikkeling een leerproces is dat commitment vraagt van alle betrokkenen. Je hebt elkaar nodig. Het eindresultaat is een organisatie die kan koersen op eigen kracht.

 

Lees meer »

Kinderen

Vanaf de conceptie ontwikkelen kinderen zich. Zij ontdekken zichzelf, anderen en de wereld om zich heen. Om die ontdekkingstocht te kunnen aangaan gebruiken ze hun levenskracht, hun energie. Dit geeft een uniek verhaal met eigen ervaringen. Anderen spelen daarin een grote rol. Immers, er zijn weinig levende wezens die vanaf de geboorte zo afhankelijk zijn als de mens. Gedurende de verschillende ontwikkelingsfasen zijn er stimulerende, uitdagende en remmende ontmoetingen en ervaringen.

Lees meer »

Ouders

Ouders genieten als ze zien dat hun kind gelukkig is, lekker in het vel zit. Daarnaast hebben ouders heel goed in de gaten als dat niet zo is. Dan kan begeleiding ondersteunend zijn.
Binnen OmZin is veel ervaring in het werken met kinderen, ouders en onderwijs. Uitgangspunt is het aanboren van de kracht die iedereen in zich heeft om van daaruit vragen en ‘problemen’ te onderzoeken en in beweging te brengen. Afhankelijk van de situatie ontstaat de vorm waarin de begeleiding plaatsvindt en waar de aandacht naartoe gaat.
Als iedereen bereid is om te leren openen zich deuren.

Lees meer »

Hoogbegaafdheid

In samenwerking met Alice Bekke & Partners leveren we vanuit OmZin een bijdrage aan opleidingen voor leerkrachten en trajecten voor scholen die hoogbegaafdheid een structurele plek in hun organisatie willen geven.

Lees meer »

Visieontwikkeling

Als je weet waar je naartoe wilt en ook waarom nou juist daar naartoe, dan kun je gaan sturen en koersen. OmZin heeft veel ervaring in het begeleiden van teams om die visie woorden en inhoud, vulling, te geven. Op basis van een zorgvuldige intake wordt een maatwerktraject ontwikkeld, waarin het team keuzes gaat maken.

Lees meer »

Inner Sound Introductie

Ontdek de bijzondere wereld van heling door klank en muziek

Introductietraining – toepassing van klank en muziek

Deze cursus is bedoeld voor:
*mensen die meer willen weten van de werking van klank en muziek
*coaches, trainers, begeleiders en therapeuten (regulier en alternatief) die klank en muziek in hun praktijk willen toepassen
*muzikanten die meer effect (plezier en healing) uit hun muziek willen halen
*mensen die een eenvoudig toepasbaar en effectief gereedschap willen leren kennen ten bate van fysiek welzijn, emotionele stabiliteit en persoonlijke groei

Data voor 2020 zijn nog niet bekend.

Lees meer »

Supervisie (individueel)

Vanuit jarenlange ervaring in het onderwijs (primair, voortgezet, middelbaar en hoger) biedt OmZin supervisie aan leraren die zichzelf en hun vak willen actualiseren en ontwikkelen. Trajecten komen altijd in overleg tot stand, zijn doelgericht en gericht op vakmanschap en authenticiteit.

Hart voor onderwijs dat moet blijven kloppen…..

Lees meer »

Klanktherapeut

De  opleiding klanktherapeut volgens het systeem van Inner Sound bestaat uit 10 modules van twee dagen en thuisstudie. Tijdens modules worden inhouden, achtergronden, toepassingen en vaardigheden aangereikt en geoefend. De thuisstudie heeft als doel de theorie te bestuderen en de luisterprogramma’s zelf te ervaren, zodat deze vanuit een persoonlijke beleving ingezet kunnen worden.

Lees meer »

Inner Sound Autophonetics

Doel van de training
Tijdens de training leer je om je eigen klank (stem) volledig en compleet te laten klinken en resoneren. Je leert je klank af te stemmen op je lichaam, je gedachten en je wezenlijkheid.

Lees meer »

Luisterprogramma Inner Sound

Een Inner Sound luisterprogramma maakt gebruik van de ruim 20 cd’s die Arden Wilken in de loop van de tijd heeft gecreëerd. Door een specifieke opnametechniek kan het lichaam optimaal resoneren op de klanken die door het luisteren binnenkomen. Door specifieke combinaties van cd’s te kiezen, hier bewust naar te luisteren en te combineren met oefeningen (fysieke oefeningen, visualisaties) ontstaat het luisterprogramma. In overleg wordt afgesproken met welke frequentie geluisterd wordt.

Lees meer »

"Wel eens een steentje in het water gegooid? Als je de kern raakt ontstaat een beweging van binnen naar buiten."
Er is een verlangen de beweging telkens opnieuw aan te zetten. De omgeving kan niet anders dan reageren.