Organisatiereading

We zeggen wel eens: ‘Er zit zoveel energie in dit bedrijf!’ Daar bedoelen we dan mee dat het borrelt en bruist, dat mensen afgestemd zijn op de bedoeling die het bedrijf heeft en zich daar goed bij voelen, dat er een gezonde cultuur heerst etc.
Het komt ook voor dat die energie er niet (meer) in zit. Wat is er dan aan de hand?

Een organisatiereading geeft woorden aan die energie en daarmee ontstaat een helder beeld over hoe het in de organisatie gaat, wat er speelt aan de oppervlakte, maar ook wat meer verborgen. Of het nu om een eenmanszaak of een grotere onderneming gaat, tijdens een organisatiereading komt duidelijk naar voren welke thema’s er spelen, waar de energie stroomt en waar die stagneert of tegendraads is. Hoe is alles met elkaar verbonden? Wat zijn de oorzaken voor het borrelen of stagneren? welke patronen spelen er?

Rinske Hofman en Maarten Haalboom zijn zeer ervaren in het kijken naar en begeleiden van organisaties in hun ontwikkeling. Met kennis van zaken zien zij kans om tijdens een organisatiereading neer te zetten wat er speelt en waar de drive van de organisatie zit. Rinske en Maarten vullen elkaar aan in hun zienswijze en benadering, waardoor een breed perspectief aan informatie ontstaat.

 

Organisatiereading

Komend najaar is er gelegenheid om een organisatiereading te laten verzorgen door Rinske en Maarten samen. De data: dinsdagavond 1 oktober n Borne en vrijdagochtend 1 november in Apeldoorn. Ga jij het avontuur over de organisatie waarin je werkt aan? Maak dan een afspraak.

Wil je graag, maar ben je beide data niet in de gelegenheid? Neem contact met ons op om andere mogelijkheden te onderzoeken. En als je je afvraagt wat een organisatiereading jou kan opleveren, weet ook dan ons te vinden.

Kosten organisatiereading: € 198,-

 

Ik wil mij aanmelden

   

Terug naar aanbod

"Wel eens een steentje in het water gegooid? Als je de kern raakt ontstaat een beweging van binnen naar buiten."
Er is een verlangen de beweging telkens opnieuw aan te zetten. De omgeving kan niet anders dan reageren.