maandagavonden 7 en 14 januari speelt het orkest in Borne, 30 maart in Zutphen
Het Gevoelsorkest

Het gevoelsorkest bestaat uit 43 kaartjes die verschillende gevoelens en emoties in beeld brengen. Een boek begeleid het orkest in achtergronden en werkvormen.

Het basisidee is om een ervaren gevoel of emotie je voor te stellen als een lid van je gevoelsorkest. Het is een groot(s) orkest en kent dus veel leden. Door de leden van het orkest een plaats te geven ontstaat er een beeld van je gevoelens en emoties en hun onderlinge verhouding.

Het orkest wordt geleverd in een metalen doosje, waarin naast de kaartjes ook een korte handleiding. Het boek is apart verkrijgbaar. Het Gevoelsorkest is inzetbaar voor alle leeftijden.

Basistraining Gevoelsorkest: zaterdag 8 februari
Vervolgtraining Gevoelsorkest: vrijdag 20 maart
Locatie: OmZin Borne
TIjd: 10.00 – 17.00 uur
Kosten: € 110,- per dag

De basistraining laat je kennismaken met deze manier van werken. Uiteraard ga je ook aan het werk met je eigen gevoelsorkest. Hoe zit dat in elkaar en wat gebeurt er allemaal? Door achtergrondinformatie, oefening en uitwisseling te combineren leer je hoe je dit orkest kunt gebruiken voor jezelf en als begeleider van een ander. We behandelen verschillende mogelijke werkvormen en de toepassing daarvan in jouw context.
De vervolgtraining gaat dieper in op complexere werkvormen, contact tijdens het werken, achterliggende theorieën en de begeleidersrol. Ook ervaringen van deelnemers krijgen aandacht.

Onderaan deze pagina vind je informatie over de bestelwijze van boek en orkest.

Het Gevoelsorkest

Het gevoelsorkest is langzamerhand ontstaan door met kinderen aandacht te besteden aan hun ervaringen. Uiteindelijk is het een orkest voor alle leeftijden geworden. Het doel is om de gevoelens en emoties te gaan herkennen en erkennen en zicht te krijgen op wat er gebeurt. Door te werken met de metafoor van een orkest komt er zicht op de samenhang van gevoel dat er in de ervaring van het kind is. Hoe speelt het orkest, wie speelt bijvoorbeeld eerste viool, zijn er patronen te herkennen? Vanuit deze verkenning kunnen ideeën ontstaan over de verbetering in het omgaan met gevoelens en emoties.

Aandacht voor wat iemand voelt voor, tijdens of na een situatie is niet vanzelfsprekend. Soms is er ruimte voor een gevoel, soms wordt het onderdrukt. Soms ben je je bewust wat er gebeurt, vaak ook niet. De ruimte die we hebben om stil te staan bij hun gevoelens en emoties is heel verschillend. Vaak heeft dit een relatie met de manier waarop we in relatie staan met onze omgeving.

Maarten Haalboom heeft als ecologisch pedagoog, docent, klanktherapeut en lichaamswerker jarenlang ervaring in het werken met kinderen en volwassenen. Eigen onderzoek en literatuuronderzoek hebben de kennis over wat gevoelens en emoties zijn en wat ze doen verdiept. Hetty Vossebeld heeft als tekentherapeut haar kennis ingezet en deze verbonden aan eigen beleving. De kaartjes kennen een diepe gelaagdheid, waardoor mensen direct reageren.

Bij aanschaf van het gevoelsorkest wordt een korte handleiding meegestuurd. De toepassing is veelzijdig en is goed toe te voegen aan allerlei werkvormen en disciplines.

Sommige mensen vragen zich af voor wie ‘Het gevoelsorkest’ bedoeld is. Eigenlijk voor iedereen die met zichzelf of anderen aandacht wil besteden aan gevoelens en emoties. Of je nu met kinderen of volwassenen werkt, privé of professioneel ……. altijd weet het orkest er een verrassend optreden van te maken. Rijk aan ontdekkingen!

Bestellingen kun je doen door een van onderstaande bedragen over te maken op IBAN NL68 TRIO 0212 4953 56 t.n.v. MWH te Borne en vermeld naam en adres.

Bestelling orkest: € 20,-  inclusief verzendkosten (alleen verkrijgbaar via OmZin / MWH)

Bestelling boek:
het boek kost € 29,95 inclusief verzendkosten en is te bestellen bij OmZin.
Ook bij: het Boekengilde https://www.boekengilde.nl/boekenshop/het-gevoelsorkest-het-boek/  en bol.com https://www.bol.com/nl/p/het-gevoelsorkest/9200000102933771/?suggestionType=searchhistory&bltgh=hnIja16G2g0C5ptNYcJJAQ.1.2.ProductTitle

Op de website van bol.com kun je enkele pagina’s van het boek bekijken, alsook enkele recensies.

Boek en orkest samen: € 48,- inclusief verzendkosten (alleen verkrijgbaar bij OmZin /MWH)

Wil je verkooppunt worden voor het doosje en het boek: neem contact met ons op.

Binnen OmZin worden regelmatig kennismakingsmomenten en trainingen over Het Gevoelsorkest aangeboden. Voor overleg en planning presentatie, lezingen, trainingen, ouderavonden op locatie: neem contact op met Maarten Haalboom: 06-10395663, of stuur een email.

 

Ik wil mij aanmelden

   

Terug naar aanbod

"Wel eens een steentje in het water gegooid? Als je de kern raakt ontstaat een beweging van binnen naar buiten."
Er is een verlangen de beweging telkens opnieuw aan te zetten. De omgeving kan niet anders dan reageren.