yu

18 mei: New Heart

Magical Garden

Omdat er altijd ontwikkeling is en er altijd weer nieuwe dingen komen……

Arden Wilken heeft de cd Magical Garden gecomponeerd om in letterlijke en figuurlijke zin de beweging van geboren worden te ondersteunen en te laten komen.

Magical Garden is verzameling van klanken die je meeneemt met de stroom mee. Eigenlijk gaat het om het maken van een overgang van het ene naar het andere en juist die stap lukt niet, je blijft erin hangen. Door te werken met de klanken geef je jezelf een duw(tje) om in beweging te komen of te blijven. Je heelt of laat los van wat je ervan weerhoudt de overgang te maken. Het resultaat is, letterlijk of figuurlijk, een wedergeboorte.

Tijdens een geboorteproces en de eerste jaren daarna is er enorm veel ontwikkeling in het leven van een kind. Er is enorme groei op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Het is wonderlijk hoeveel er goed gaat en welke stappen je dan allemaal zet. Tegelijkertijd loopt er ook wel eens iets mis en dan kan er in de energiestroom beperking of blokkade ontstaan, die op de een of andere manier doorwerkt.
Het gevolg kan zijn dat je in het hier en nu meemaakt dat je blijft hangen in een (gewenste) ontwikkeling. Een paar voorbeelden:

* fysiek: je bent verkouden en het gaat maar niet over.
* emotioneel: een bepaalde emotie speelt telkens weer op, zonder dat er ontwikkeling is. Aan iets nieuws beginnen roept spanning op.
* mentaal: je staat op de drempel van een inzicht, maar het dringt niet door. Als je iets wilt leren loop je erin vast.
* spiritueel: je bent op weg naar een volgende fase van ontwikkeling die zich telkens niet doorzet
* je komt niet uit de nacht terwijl de dag al begonnen is, of je kunt je niet overgeven aan de slaap na een drukke dag

Vrijdagavond 26 januari leer je op welke manier je met deze cd kunt werken. Naast bewust luisteren doen we ook oefeningen die het effect van de klanken versterken. Tevens deel ik uit mijn praktijkervaring, zodat je zicht krijgt op situaties waarin de cd in te zetten is. Uiteindelijk ben je in staat om de cd op verschillende manier te gebruiken.

 

Terug naar overzicht

"Wel eens een steentje in het water gegooid? Als je de kern raakt ontstaat een beweging van binnen naar buiten."
Er is een verlangen de beweging telkens opnieuw aan te zetten. De omgeving kan niet anders dan reageren.