Medische basiskennis

Tijdens diverse vormen van begeleiding van mensen, waaronder reading en healing, komen er aspecten van gezondheid en functioneren van het lichaam naar voren. Door kennis te hebben van deze ook medische kant van wat je tegenkomt en vragen die cliënten kunnen stellen, is het zeer ondersteunend in basis medische kennis in huis te hebben.

Medische basiskennis

Nog interessanter wordt het als je de medische aspecten kunt zien in het geheel van het lichaam en het energiesysteem: wat is de samenhang, wat beïnvloedt elkaar, wat gebeurt er eigenlijk. Wij zijn heel blij dat Bertien van Woelderen deze cursus wil verzorgen. Haar kennis en ervaring met zowel de medische wereld alsook het energiewerk, maken deze cursus waardevol en boeiend. Deelname zal zeker bijdragen aan een duidelijkere beeldvorming en kwalitatief krachtiger begeleiding.

In essentie
In 6 dagen wordt de noodzakelijke kennis van anatomie, fysiologie, pathologie en psychofarmaca voor de psychosociale therapeut behandeld. Speciale aandacht wordt echter geschonken aan het hoe en waarom behandelwijzen die invloed uitoefenen op het onderbewuste (zoals hypnotherapie) wetenschappelijk aantoonbaar bij diverse ziekten zo goed werken. Vanuit deze optiek wordt aandacht besteed aan de emotionele en energetische componenten van het niet “heel-zijn”. Deze cursus maakt gebruik van het handboek medische basiskennis en psychosomatiek: ’De Transparante Mens’, door Bertien van Woelderen’ over de werking van het menselijk lichaam.

Deze training is geschikt voor iedereen die naast het reguliere medische verhaal de samenhang in het menszijn wil onderzoeken.

Een uitgebreide folder met uitgebreide inhoudsbeschrijving is beschikbaar. Stuur een mail naar info@omzin.nl

Praktische informatie
Waar: OmZin Borne en IT Zutphen
Data: nog te plannen 
Kosten:
€ 625,- , exclusief ‘De Transparante Mens’(€ 35,90) Te bestellen via bol.com
Examen: datum volgt. Kosten € 60,- Het examen is facultatief, dus niet verplicht.

Accreditatie door beroepsverenigingen: NBVH, VBAG, NVPA, en SKB (Stichting Keurmerk Beroepsopleidingen voor de Psycho-sociale en Geestelijke Gezondheidszorg).

Meer over Bertien van Woelderen: http://www.josolgers.nl

 

Ik wil mij aanmelden

   

Terug naar aanbod

"Wel eens een steentje in het water gegooid? Als je de kern raakt ontstaat een beweging van binnen naar buiten."
Er is een verlangen de beweging telkens opnieuw aan te zetten. De omgeving kan niet anders dan reageren.